כאשר יש קובץ שלא משויך לתוכנה ספציפית, בדר"כ נפתח חלון עם מספר תוכנות שעשויות לתמוך בפורמט הקובץ.
מישהו יודע כיצד מוסיפים תוכנות לחלון זה, במקרה שאני יודע מראש איזו תוכנה תפתח אותו?
במקרה הספציפי שלי, כאשר אני עושה אקספורט מפריהנד לפורמט ג'י.פי.ג', נוצר קובץ ע"ג המכתבה עם אייקון חלק וכאשר אני מנסה לפתוח )קומנד או( הפוטושופ לא נמצא שם.
אני יודע שכאשר מתקינים את הפוטושופ ניתן להגדיר לו אילו קבצים לפתוח אך האם ניתן לעשות כן גם בדיעבד?
ראשית אני ממליץ לבנות את בסיס הנתונים של קובץ המכתבה מחדש, כי הוא מכיל מידע השתייכות של קבצים.
בצע froce-quit מה-finder ולחץ מיד command+option ואשר בנית המכתבה מחדש, או בצע לחיצת מקשים זו מיד לאחר איתחול המחשב, עד שתגיע הודעת הווידוא לשיחזור המכתבה.
אם זה לא עוזר, לעתים עוזרת התקנת התוכנה בשנית, ואז היא משייכת את עצמה מחדש לקבצים.
כמו כן יש אפשרות להשתמש בתוכנה שמכריחה הקבצים להשתייך לתוכנות מסוימות. הורד מאתר versiontracker , הן לרוב שיתופיות.
זו שאני משתמש בה זמינה לי תמיד תחת לחיצת עכבר ימני (contextual menu)
ויש כאלה שגוררים עליהן את הקובץ הסורר ואז בוחרים תוכנה ייעודית.
תוכנות אלו מכונות Type creator/changer בדרך כלל.
נערך לאחרונה על-ידי reuvenm בתאריך שלישי 24 יונ', 2003, סך-הכל נערך פעם אחת
פורטל המקינטוש הישראלי - כל הקשור למקינטוש ובעברית. שפע פורומים לתמיכה, חדשות טריות בעברית זכות היוצרים והקניין הרוחני בעיצוב האתר, קובץ גרפי, טקסט, וכל חומר אחר הכלול בו - הינן של "מקינטוש סי.או.אייל בע"מ" בלבד. אין להעתיק, להפיץ, להציג בפומבי או למסור לצד שלישי כל חלק מן הנ"ל בלא קבלת הסכמתה של "מקינטוש סי.או.אייל בע"מ" בכתב ומראש.
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The messages & comments are property and responsibility of their posters